måndag 31 mars 2014

Slut på thailändska veckan! + Mango-och-kokos-glass

Thailändska veckan är över. Som ni frekventa bloggbesökare kanske upptäckt försöker vi göra om lite så det blir lättare att navigera i bloggen. Klicka på länderna till höger och hitta en lista på alla recept vi lagt upp från varje vecka vi haft.

Recept från Thailändska veckan:
Kaeng phet - gryta med röd curry
Tom kha het - soppa med svamp och citrongräs
Khao pat sapparot - stekt ananas-ris
Pad thai - nudelwook med quorn och jordnötter
Mangoglass med kokosmjölk (se nedan)


Detta minns vi från den thailändska veckan:
* Färskt citrongräs är fantastiskt! Vi hackade och frös in det vi inte använde nu, så det kommer vi absolut använda igen!
* Kokosmjölk är fantastiskt! Gör varje gryta och soppa underbart gräddig och god, så lätt att göra det veganskt! En skvätt i wooken är också supergod! För att inte tala om vilken god glass man kan göra! (se nedan)
* Fisksås är fantastiskt! Om man nu äter fisk, vilket vi gör ger det den thailändska maten den där extra touchen av den femte smaken umami. Blir speciellt... och gott!
* Trots att allt var så gott var vi faktiskt lite trötta på thailändskt när veckan började ta slut. Det blev ändå ganska liknande smaker på allt även om rätterna vi valde att göra var ganska olika.

Veckans favoriter:
* Hanna: ALLT!!! *blir hungrig bara av att tänka på allt gott vi åt*
* Lovisa: Pad thai!!!





Vi avslutar med att ge ett recept på en fantastisk thailändskt inspirerad glass vi gjorde. Och ja! Den är helt vegansk! Och väldigt glassig och god. ^^

Mangoglass med kokosmjölk

Ingredienser:
2 mango
1 banan
2 dl kokosmjölk
1 msk socker (kan uteslutas)

Gör så här:
1. Hacka frukterna och frys in dem i god tid innan.
2. När du vill ha glass, ta fram frukterna och mixa ihop med kokosmjölk och socker.
3. Klart!
(Om någon undrar är glassen på bilden dekorerad med thai-basilika. Passade mycket bra till!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar