fredag 21 mars 2014

Svenska veckan: Solskensbullar

Efter trerättersmiddagen blev det en hel del solskensmos kvar. Av det gjorde vi potatis- och morotsbullar - "solskensbullar" - som blev jättegoda!





Solskensbullar

Ingredienser:
Potatis
Morötter
Smör
Salt
Ägg
Timjan
Paprikapulver
Chilipulver
Mer salt
Mer smör

Gör såhär:
1. Gör solskensmoset genom att koka potatis och morötter och mixa/mosa ihop med smör och salt!
2. En eller två dagar efteråt när moset inte är lika gott tar du fram det för att göra potatisbullar!
3. Blanda moset med ett par ägg (ungefär ett per portion) och med lite kryddor.
4. Fräs smör i en stekpanna. Klicka ut några skedar smet och platta till dem så de får formen av biffar.
5. Stek en minut eller två på varje sida.
6. Ät med lingonsylt!
(Detta fungerar självklart lika bra med vanligt potatismos eller tex rotmos!)




Nedan, en liten extra bild på en lunch som Hanna åt, mest av nostalgiskäl och för att hon inte ätit det på länge: Ärtsoppa (färdig från plastkorv) med senap och västerbottenostmacka! (ja, det är nog lätt att göra ärtsoppa själv också... ska prova det nästa gång faktiskt!)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar