söndag 9 mars 2014

Italienska veckan: Cannelloni Arrabbiata

Cannelloni Arrabbiata (betyder "arga rör" på italienska) är söta små pastarullar fyllda med mjuk spenat-och-ricotta-fyllning som tillagas i ugnen med en het tomatsås. Mycket gott!





Cannelloni Arrabbiata

Ingredienser:
lasangeplattor
250 gram ricottaost
1-2 lökar
2-3 vitlöksklyftor
100 gram hackad spenat
1 burk krossade tomater
1/2 tsk var av dessa kryddor: paprikapulver, chili, svartpeppar, oregano, rosmarin och salt

Gör så här:
1. Sätt två grytor/kastruller/wookpannor på spisen och häll i lite olja. Finhacka eller mixa lök och vitlök och dela upp det i grytorna. Fräs i några minuter.
2. Häll frusen spenat i en av grytorna och låt tina på hög värme. Ha i paprikapulver och chili i den andra och häll strax på de krossade tomaterna. Krydda tomatsåsen med svartpeppar, oregano och rosmarin.
3. Låt spenaten fräsa tills den tinat helt. Stäng då av plattan men låt det stå kvar så att vätskan ångar bort. Låt tomatsåsen under tiden få koka ihop. Den bör koka minst 15 min.
4. Koka lasangeplattorna i 5 minuter (om du inte har färska lasangeplattor, då behövs det inte).
5. Blanda spenat med ricotta och smaka av med salt och peppar.
6. Häll hälften av tomatsåsen i botten på en form. Rulla in ricotta-spenat-blandningen i lasangeplattorna och lägg ovanpå. Använd en tallrik att rulla på och rulla från kortsidan så det blir små men tjocka rullar. Lägg rullarna tätt.
7. Häll på resten av tomatsåsen över rullarna och strö över riven ost.
8. In i ugnen på 175 grader i 20 minuter!
9. Njut av den fantastiska måltid du åstadkommit! Buon appetito!





1 kommentar: