Ovan: den obligatoriska handlingsbilden!
Nedan: Första måltiden. Vi gjorde det lätt för oss och köpte färdiga bullar ("anammas" vegbullar, mycket goda!). Brunsåsen gjorde Hanna själv och den blev mycket god, gräddig, kryddig och med en syrlig smak av svartvinbär!
Pepprig och fruktig brunsås
Ingredienser:
30 gram smör
2 msk mjöl
2 dl vatten
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk soja
2 msk svartvinbärsgelé
1/2 - 1 tsk blandade pepparsorter (svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar och rödpeppar)
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Ta undan från plattan och vispa i mjölet.
3. Häll på vatten och lägg i buljong. Koka upp!
4. Ha i mjölk och grädde. Koka upp igen! Rör om under tiden.
5. Vispa i soja, svartvinbärsgelé och peppar.
6. Låt koka ihop i någon minut under omrörning.
7. Dränk potatis och vegbullar i såsen och ha på en klick lingonsylt som pricken över i:et!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar