lördag 1 mars 2014

Femte veckan: Italiensk vecka + Bruschetta

Från att ha varit lite längre bort söker vi oss återigen tillbaka till Europa och ner mot medelhavet. Italien blir nog lätt och gott att laga! Pasta och pizza, vi kör på klassikerna först och främst men kanske kör nåt nytt också! Och kanske provar vi på att göra tiramisuuu!





Första italienska måltiden blev en lättfixad liten rätt som egentligen brukar ätas som förrätt eller sidorätt. Men vi klarade oss fint på det till middag idag och valde en variant med lite extra protein för säkerhets skull.

 


Bruschetta med tomat- och bönsallad

Ingredienser:
Några skivor rostbröd
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
salt och peppar och rosmarin
Några tomater
Lite lök
Lite färsk basilika
1 dl kidneybönor

Gör så här:
1. Pressa vitlöksklyftan och rör ihop med lite olivolja, salt, peppar och rosmarin.
2. Bre på lite oljeblandning på alla brödskivor.
3. Grilla bröden i ugnen i 5 minuter
4. Hacka lök, tomat och basilika, blanda ihop med bönor, lite olivolja och salt.
5. Lägg upp tomatsalladen på de färdigrostade bröden! Ät direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar