tisdag 25 mars 2014

Thailändska veckan: Pad thai

Pad thai, stekta nudlar på thailändskt vis, ofta med jordnötter och ägg, har framröstats som den femte godaste maträtten i världen. Vi är inte förvånade över detta. Med några av våra egna påhitt (stekta quornstrimlor och en skvätt kokosmjölk) i blev det sagolikt gott!




Pad thai

Ingredienser:
risnudlar (ca 200 g)
1 gul lök
1/2 röd chili
3 quornfiléer (eller lite quornbitar/sojabitar)
1 1/2 dl jordnötter (gärna rostade)
1 burk böngroddar
3 msk kokosmjölk
2 tsk fisksås
1 1/2 tsk soja
1 tsk farinsocker
1 tsk limejuice (ungefär en pressad limehalva)
2 ägg

Gör så här:
1. Låt nudlarna koka upp och häll sedan av vattnet.
2. Tina quornfiléerna och strimla dem. (Av någon anledning blir det mycket godare med strimlade filéer än att använda de "quornbitar" som finns.)
3. Stek hackad lök, chili och quorn på hög värme ett tag. Löken ska bli mjuk och quornen få stekyta.
4. Vispa ihop en sås av kokosmjölk, fisksås, soja, farinsocker och lime.
5. Häll i jordnötter i pannan och stek lite till.
6. Häll av spadet från böngroddarna och häll i dem i pannan. Häll i nudlar och sås och låt steka ett tag. Använd gärna en stekspade för att vända runt nudlarna så allt steks ordentligt.
7. Kläck i äggen och rör om ordentligt medan de stelnar.
8. Servera med gurka, limeklyftor och lite extra jordnötter på toppen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar