Inlagd julaubergine
1 stor aubergine
1 buljongtärning
1 stor morot
1 liten rödlök
1 msk kryddnejlikor
1 msk pepparkorn olika sorter
4 lagerblad
1 tsk chili
2 tsk salt
3 dl socker
7 dl vatten
2 dl ättiksprit
1. Hacka aubergine och koka i buljong
och lite extra salt. Auberginen ska bli mjuk och sladdrig och gå
lätt att bita igenom.
2. Häll auberginen i ett durkslag och
se till att pressa ut en hel del vätska så att den ska dra åt sig
av lagen sen.
3. Hacka morot och lök i smala bitar.
3. Hacka morot och lök i smala bitar.
4. Koka upp lagen och häll över
auberginen, moroten och löken.
5. Häll upp i glasburkar och sätt på
locken.
6. Låt stå minst ett dygn innan du
äter!
Senapsinlagd aubergine
Ingredienser:
1 stor aubergine
1 buljongtärning
3 dl vatten
1 dl socker
1 dl äppelcidervinäger/vitvinsvinäger
1 lagerblad
2 tsk dill
1 tsk pepparkorn
2 msk senapspulver
1 msk socker
1 dl sojagrädde
2 dl vegmajonnäs
Gör så här:
1. Hacka aubergine och koka i buljong
och lite extra salt. Auberginen ska bli mjuk och sladdrig och gå
lätt att bita igenom.
2. Häll auberginen i ett durkslag och
se till att pressa ut en hel del vätska så att den ska dra åt sig
av lagen sen.
3. Vispa ihop senapspulver med grädde
och socker.
4. Koka upp vatten, vinäger, socker,
salt, dill, lagerblad och peppar och häll över auberginen.
5. Låt stå en timme i kylskåp och
häll sedan av vätskan och blanda auberginen med senapen och
majonnäsen.
6. Häll upp i glasburkar och sätt på
locken.
7. Låt stå minst ett dygn innan du
äter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar