måndag 15 december 2014

Svamprisotto




Ibland är svamp på extrapris och då blir det lyxig risotto! Vi funderar på att byta ut vitt ris mot råris i alla rätter vi gör, det är mycket bättre för kroppen och dessutom väldigt gott och tuggigt!

Svamprisotto

Ingredienser:
4 portioner råris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Svamp (räcker med ca 5-10 champinjoner)
2 dl mjölk
2 msk mjöl
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk japansk soja

Gör så här:
1. Koka råriset enligt anvisning.
2. Hacka och stek lök och vitlök i olja.
3. Hacka svampen och ha i. Krydda med salt, peppar och japansk soja.
4. Stek länge, tills svampen inte är så vattnig längre.
5. Vispa ihop mjöl och mjölk och häll i. Låt koka upp.
6. Häll i riset och låt allt puttra ihop i några minuter. Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar