onsdag 17 december 2014

Randig grönsakspaté


 
 


Randig grönsakspaté är en fantastiskt vacker och god rätt som är passande att servera på julbordet. Smakerna är enkla och goda och passar med andra typiska julsmaker och tillagningssättet paté känns gammalt och traditionellt. Det bästa är de fina klara färgerna som bildar snygga ränder!


Randig grönsakspaté

Ingredienser:
Första lagret: 2 rödbetor, 2 ägg, 1 rödlök, ½ tsk salt, ½ tsk chili
Andra lagret: 2 morötter, 1 ägg, 1 dl creme fraiche, ½ tsk salt, 1 tsk timjan
Tredje lagret: ½ blomkålshuvud, 1 ägg, 1 dl riven cheddarost
Fjärde lagret: 1/2 gul lök, ca 1 dl hackad spenat, 1 ägg, ca 1/2 dl ädelost

Gör så här:
1. Gör i ordning alla grönsaker i förväg (stek rödlök, koka rödbetor, förväll morötter, koka blomkål, stek lök och spenat tillsammans) och låt dem svalna.
2. Mixa första lagret och häll i botten på en avlång form klädd i ugnspapper. Förgrädda ett par minuter i 200 grader tills lagret stelnat lite.
3. Mixa nästa lager och häll över första lagret. Grädda några minuter tills det stelnat. Gör detsamma med lager nr 3 och 4.
4. Ta loss patén försiktigt ur formen genom att lyfta på ugnspappret. Låt stå i kylskåp, den blir bara godare av att stå någon dag innan du serverar den. Skär den kalla patén i vackra skivor och servera på julbordet!






 

Bilderna är från förra årets patélagande när vi gjorde tre stycken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar