måndag 15 december 2014

Underbar fisksoppa med kokosmjölk



En fantastisk soppa där kokosmjölk och krossade tomater fått koka ihop riktigt länge så att de kommer till sin rätt och får ut det bästa av smakerna i varandra. Passar fint att slänga i nån billig fisk som inte är så god i sig men som når oanade höjder i soppan! För riktig lyx så här i juletider kan det tillsättas saffran (tex som saffransessens eller saffransolja).



Underbar fisksoppa med kokosmjölk

Ingredienser:
1/2 paket av nån billig fisk
några potatisar
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 paket/burkar kokosmjölk
1 paket/burk krossade tomater
valfria kryddor (tex curry, kummin, fänkål, vitpeppar, saffran, citronpeppar)

Gör så här:
1. Hacka potatis i små bitar och blanda med kokosmjölk och krossade tomater. Pressa i en vitlöksklyfta och salta lätt. Detta ska nu koka i minst 20 minuter, gärna längre.
2. Tina fisken och skär i små bitar. Stek i olja med kryddor och lite salt. Stek inte för länge för att undvika att fisken blir seg, den ska vara bara precis klar och gå lätt att bita igenom.
3. Ställ fisken åt sidan och häll inte i den i soppan förrän den kokat klart. Låt stå varm i några minuter innan du äter! Hur gott som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar