måndag 15 december 2014

Gröna ärtbiffar








De här gröna biffarna går snabbt att göra och är riktigt goda. Lovisa som inte brukar gilla ärtor tyckte de var supergoda! Kanske för att ärtorna inte kokas så länge utan bara förvälls innan de steks till biffar.


Gröna ärtbiffar

Ingredienser:
500 g gröna ärtor
1 tärning grönsaksbuljong
3 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk mjöl
1 tsk timjan
1 tsk salt

Gör så här:
1. Lägg ärtorna i vatten tillsammans med en buljongtärning och koka upp.
2. Häll av vattnet ordentligt och mixa ärtorna med ägg, mjöl, vitlök och kryddor.
3. Smält smör i pannan, lägg ut smeten med en sked och stek på hög värme några minuter.
4. Ät med potatismos!

3 kommentarer:

  1. Detta receptet ska jag nig prova. Med koka upp menar du då att man ska ta av dem från plattan precis när vattnet börjat koka och inte koka dem en längre stund?

    SvaraRadera
  2. Ska det verkligen vara tre ägg?

    SvaraRadera