Ibland lagar Hanna mat utan att veta
vad det ska bli. Så var det denna gång. Resultatet blev i alla fall
en riktig höjdare! Vi kallar det pasta med majs-och-morots-pesto då
det blev väldigt "ostigt" och pestoaktigt i konsistensen
trots att det inte alls är ost i! Vi tror att det är majsens och
solrosfrönas förtjänst.
Pasta med majs-och-morots-pesto
Ingredienser:
Pasta
Pasta
Frusen majs
Ett par morötter
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl solrosfrön
en nypa chili
en nypa salt
(eventuellt senap, majonnäs, sambal oelek, något yoghurtaktigt)
en nypa chili
en nypa salt
(eventuellt senap, majonnäs, sambal oelek, något yoghurtaktigt)
Gör så här:
1. Koka upp vatten och häll i pastan.
2. Mixa majs, morot, solrosfrön,
chili, salt och vitlök. Stek i ca 5 minuter.
3. Blanda ihop med pastan och stek lite
till.
4. Smaka av och rör eventuellt i lite
senap, majonnäs eller något annat gott på slutet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar