måndag 15 december 2014

Pasta med majs-och-morots-pesto





Ibland lagar Hanna mat utan att veta vad det ska bli. Så var det denna gång. Resultatet blev i alla fall en riktig höjdare! Vi kallar det pasta med majs-och-morots-pesto då det blev väldigt "ostigt" och pestoaktigt i konsistensen trots att det inte alls är ost i! Vi tror att det är majsens och solrosfrönas förtjänst.



Pasta med majs-och-morots-pesto

Ingredienser:
Pasta
Frusen majs
Ett par morötter
1 vitlöksklyfta
ca 1 dl solrosfrön
en nypa chili
en nypa salt
(eventuellt senap, majonnäs, sambal oelek, något yoghurtaktigt)

Gör så här:
1. Koka upp vatten och häll i pastan.
2. Mixa majs, morot, solrosfrön, chili, salt och vitlök. Stek i ca 5 minuter.
3. Blanda ihop med pastan och stek lite till.
4. Smaka av och rör eventuellt i lite senap, majonnäs eller något annat gott på slutet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar