fredag 19 december 2014

Julchoklad med kokos

En variant på ischoklad som är helt vegansk och sockerfri! Kokosflingor och kokosfett är basen och kakao, kanel och kardemumma ger den juliga smaken. Jag sötade med honung, men det går att utesluta om man skulle vilja det.




Julchoklad med kokos

Ingredienser:
200 g kokosfett
1 dl kokosflingor
1 dl kakao
2 msk kanel
1 msk kardemumma
(eventuellt 1 msk honung)

Gör så här:
1. Smält kokosfettet långsamt i en kastrull. (Rör eventuellt i honung och rör om ordentligt.)
2. Rör i kakao och kryddor.
3. Häll upp i formar (glömde köpa knäckformar så vi hällde ett tunt lager i muffinsformar istället).
4. Häll i en tesked kokos i varje och kyl i kylskåp ett par timmar.
5. Förvara gärna i kylskåp och ät under julen. Riktigt gott och skönt att slippa animalier och socker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar