måndag 15 december 2014

Hemgjord tacos


Varför har vi alltid köpt färdiga tacosskal, färs och färdig kryddblandning när det är mycket billigare (och supergott) att göra själv? De här "taco-bröden" blir lite hårda men ändå mjuka. Som en blandning mellan köpta tacoskal av majs och mjuka tortillas.


Hemgjorda tacosskal

Ingredienser:
1 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
vatten
1 msk olja
2 tsk salt

Gör så här:
1. Blanda majsmjöl med vanligt mjöl och salt. Häll i olja och lite vatten. Knåda med händerna. Häll i mer vatten om det behövs. Degen ska bli mjuk och smidig.
2. Tryck ut platta bröd som du steker i torr panna. Stek någon minut på varje sida.
3. Servera med frijoles-röra (se recept här), tomater, majs och någon god sås (tex turkisk yoghurt blandat med tacokryddor dvs. paprikapulver, spiskummin, koriander, chili, vitlökspulver, cayennepeppar och mycket salt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar