torsdag 30 januari 2014

Indiska veckan, måltid 4: Tikka Masala och Gujarati-kål

Idag har vi haft Hannas mamma här och bjudit henne på indiskt buffébord av alla rester från tidigare dagar. Vi gjorde också en gryta syrlig Tikka Masala och Gujarati-kål.





Veggie Tikka Masala

Ingredienser:
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk chili
1 tsk garam masala (eller lite av följande kryddor: kanel, kardemumma, kryddnejlika, spiskummin, koriander och svartpeppar)
1 tsk curry (stark)
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
300 g quorn (själv tog jag tandoori-quornen som var över från i tisdags)
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 dl yoghurt
1 tsk citron

Gör så här:
1. Stek lök, vitlök och kryddor i matolja i några minuter.
2. Ha i krossade tomater och koka ihop i 10 minuter.
3. Mixa till en slät sås.
4. Stek quornen för sig i valfria kryddor och blanda i såsen.
5. Ha i kokosmjölk, yoghurt och citron, låt koka ytterligare 10 minuter.
6. Smaka av med salt. Servera med ris eller paratha-bröd!



Gujarati-kål

Ingredienser:
1 litet kålhuvud
3 stora morötter
3 tsk senapsfrön
1 nypa chili
1 tsk hel kummin
1 tsk spiskummin
3 tsk citron
3 tsk apelsinsaft
1 tsk salt

Gör så här:
1. Riv/hacka morötter och kål
2. Stek de hela kryddorna i någon minut
3. Ha i kryddor, morötter och kål och stek ca 15 minuter (grönsakerna ska vara lite "al dente")
4. Ha i citron-, apelsinsaft och salt




Mamma Gunlög var mycket nöjd! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar