Recept från den grekiska veckan:
Grekisk sallad
Fassolatha - grekisk bönsoppa
Horta vrasta
Grönsakssouvlaki med klyftad potatis
Spanakopita - filopaj med spenat och fetaost
Baklava med sesam, apelsin och kanel
Vi avslutar med en bild på vårt typiska mellanmål den här veckan:
Grekisk yoghurt med rostade solrosfrön och honung! Hur gott som helst!
Detta minns vi från den grekiska veckan:
* Det var färgglatt och fint! Lockade ögonen lika väl som smaklökarna!
* Det var kanske en del fett, men hyfsat nyttiga fetter i och med att allt hade olivolja i sig. Vi gillar verkligen olivolja så det var trevligt!
* Mycket grönsaker och inga köttsubstitut. Flera goda vegetariska rätter!
* Vi gick omkring med ständig vitlöksandedräkt!
* Det var inte så kryddig mat, men gott ändå. Vi är dock lite trötta på persilja nu...
* Vi försökte hålla ner på sockret mellan måltiderna men det var svårt... särskilt på grund av en viss söt dryck och en viss sötsak som vi fastnade för...
Veckans höjdpunkter:
Lovisa: Pajen och frappén!
Hanna: BAKLAVAN!!! <3
Det var allt! Nu ska vi dansa lite zorba innan vi går och handlar inför nästa internationella matvecka.
Häng med nu allihop för nästa land äääär.................INDIEN!!! :D
Hänger gärna med på eran spännande matresa!
SvaraRadera