måndag 20 januari 2014

Grekiska veckan - måltid 1: Grekisk sallad

Vi börjar enkelt med den klassiska grekiska salladen. Gurka, tomat, rödlök, oliver och fetaost. Olivolja, oregano och lite persilja på toppen. Tada!

Till det åt vi egengjort vitlöksbröd! Så gott! Och lätt att göra! Smöra bara något bröd du gillar, pressa på lite vitlök, häll över salt och olivolja och så in i ugnen några minuter! Gott!

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja eller hur! Grekiskt blir väldigt färgstarkt kom vi på! Tyvärr blev det lite suddigt kort, mest för att det var så mörkt och vi var för hungriga för att orka fixa bättre ljus i köket... :P

      Radera
    2. Med mörkt i köket lyser maten desto mer färgstarkt! Hoppas ni köper äkta svarta oliver och inte såna där billiga kärnfria, som egentligen är gröna som de färgar svarta!

      Radera
    3. Färgerna och ljusstyrka/skuggor kan jag lätt fixa till i ett program, men är det för dåligt ljus när bilden tas blir det suddigt... och det kan jag inte fixa till...
      Ja! Vi köpte såna jättegoda salta turkiska oliver i en stor plastförpackning! Fanns på willys!

      Radera