måndag 20 januari 2014

Första veckan = Grekisk vecka!

Yay! Äntligen är vi igång med våra internationella matveckor! :D Vi har pratat om idén i kanske ett år redan, men nu kör vi på riktigt! Varje vecka äter vi mat från ett nytt land!

Första landet ut är GREKLAND! Den här veckan ska vi frossa i fetaost, oliver och tzatziki och allt ska dränkas i olivolja!

Efter en lång dag med modellfotografering i snön (Lovisa) och föreläsning i Tros- och livsåskådningar (Hanna) som passande nog handlade om antikens grekiska filosofer (!!) tog vi en tur till affären för att handla hem sånt vi fått för oss att en äter i Grekland. :P

 

2 kommentarer:

  1. Lycka till med detta roliga projekt! Jag vill gärna följa det och låta mig inspireras! Srilankesisk mat är ett tips! Etiopiskt är ju också fantastiskt. Injera kan man köpa varje torsdag på Kungsgatan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh! Bra idéer! Får nog be dig om lite mer råd och tips när vi kommer till de mer avancerade veckorna... vi börjar enklare med sånt som vi vet hur man gör/ hur man får tag i ingredienser, men planerar att försöka oss på "svårare" länder senare! :)

      Radera