Palak paneer av tofu
Ingredienser:
250 g fast tofu
300 g bladspenat
2 vitlöksklyftor
En bit färsk ingefära motsvarande en matsked (eller en tesked malen)
1 tsk hel kummin
1,5 tsk senapsfrön
2,5 dl sojagrädde
Malda kryddor
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala (eller lite av följande kryddor: kanel, kardemumma, kryddnejlika, spiskummin, koriander och svartpeppar)
1 tsk stark curry
1 tsk chili
1 tsk cayennepeppar
Gör såhär:
1. Hacka tofun och se till att den är torr. Tina spenaten om den är fryst och häll av vattnet.
1. Pressa vitlök och ingefära i en vitlökspress och stek i matolja tillsammans med de hela kryddorna i någon minut.
2. Häll i de malda kryddorna och stek ihop ytterligare någon minut.
3. Ha i tofu, stek i 10 minuter på hög värme, eller tills den börjar få lite färg.
4. Ha i spenat och grädde, låt småputtra i 10 minuter.
5. Smaka av med salt.
Till efterrätt drack vi mango-lassi och åt en form av "indisk mixture". Ett kryddigt snacks som vi ofta äter i min familj och som går att köpa på Sivia matcenter. Mango-lassin blev fantastisk! Den där indiska idén att ha kardemumma i allt är ju genialisk!
Mango-lassi
(2 stora glas)
Ingredienser:
3 dl mjölk
4 dl yoghurt
225 g frusen mango
1 dl mangojuice (frivilligt)
2 msk socker (frivilligt)
1 tsk kardemumma
Gör såhär:
Mixa ihop allt och drick i stora glas!
Smart att använda tofu. Det är ju väldigt likt den hemgjorda osten de har.
SvaraRadera