fredag 1 augusti 2014

Tacos med frijoles

Ett hett tips på hur du kan få in lite baljväxter i maten är den supergoda centralamerikanska bönröran som vi kallar "frijoles" (ett ord som nog egentligen bara betyder bönor). Den passar både som sidorätt, självständig gryta till tex ris och som kall dip eller smörgåspålägg. Det senaste vi kommit på är att den är supergod i tacos!



 På bilden är en "mini-tacos-tube" fylld med majs, frijoles, gräddfil och "tacosås" med några avocadoklyftor till. Tacos med frijoles blir mycket krämigare än när du har någon form av färs i och det blir precis lika mättande och väldigt gott!

Receptet för frijoles (och fler recept från vår guatemalanska vecka) hittar du här! Du kan variera genom att ha i någon form av tacokrydda i bönröran eller krydda rejält med chili och koriander för en annan smak-kombination.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar