fredag 15 augusti 2014

Quorngryta med feta och halloumi

Japp. Vi gillar ost och vi gillar quorn. Tillsammans blir det perfektion! Särskilt när det används två lika goda ostar... Halloumi brukar många steka eller grilla och fetaost har man ofta i sallad eller kalla såser. Men vi har lärt oss att dessa två båda fungerar riktigt bra i en varm gryta/pastasås.

 


Quorngryta med feta och halloumi

Ingredienser:
ca 300 g quornbitar (eller quornfiléer som du skär i smala bitar, det är godare!)
ca 100 g fetaost
ca 200 g halloumi-ost
4 dl creme fraiche
½ dl matolja
Kryddor: 1 tsk chili, 1 tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin, ½ tsk vitlökspulver, lite peppar och salt

Gör så här:
1. Marinera quornbitarna i olja och kryddor (flera timmar om du har tid, annars bara rör ihop det)
2. Stek quornen ett par minuter. Skär halloumi och ha i. Stek ytterligare några minuter.
3. När halloumin börjar få färg, ha i creme fraiche och rör om ordentligt.
4. Låt grytan puttra ihop lite och ha i tärnad fetaost sist. Låt stå någon minut på eftervärmen på plattan. Fetaosten ska helst bli varm men inte smälta.
5. Smaka av med lite tacokrydda. Servera med pasta eller couscous!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar