fredag 15 augusti 2014

”Hannas lila gryta” (med quorn, ädelost, rödvin m.m.)

"Det här kan vara något av det godaste du har gjort", sa frun när hon fick provsmaka maten hon skulle få med sig som lunchlåda. Jag är beredd att hålla med. Det här är inte vilken gryta som helst. Det är något utöver allt annat jag ätit! Det är magiskt!


 

Okej grytan är inte så tydligt lilafärgad men den lila tonen finns där! Färgen kommer förstås från blandningen av blåmögelost, rödvin och svartvinbärsgelé i såsen, vilket också är de ingredienser som gör den så extraordinärt god!



Hannas lila gryta”

Ingredienser:
6 quornfiléer
3 dl matlagningsgrädde
1 msk rödvin/rött matlagningsvin
1 msk svartvinbärsgelé
1 tsk svampfond
1 droppe kinesisk soja
50 g ädelost (danablu)
Blandade pepparsorter (gärna rosépeppar)

Gör så här:
1. Tina quornfiléerna och skär dem i smala (”sneda”) strimlor.
2. Stek quornstrimlorna i lite matolja tills de börjar få färg. Salta lätt.
3. Häll i grädde, vin, gelé, svampfond och soja och mal lite peppar över. Låt det puttra ihop sig ett par minuter.
4. Ta grytan från värmen och rör i ädelosten. Rör tills den har smält ordentligt.
5. Servera med potatis eller pasta! Magi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar