Okej grytan är inte så tydligt lilafärgad men den lila tonen finns där! Färgen kommer förstås från blandningen av blåmögelost, rödvin och svartvinbärsgelé i såsen, vilket också är de ingredienser som gör den så extraordinärt god!
”Hannas
lila gryta”
Ingredienser:
6
quornfiléer
3
dl matlagningsgrädde
1
msk rödvin/rött matlagningsvin
1
msk svartvinbärsgelé
1
tsk svampfond
1
droppe kinesisk soja
50
g ädelost (danablu)
Blandade
pepparsorter (gärna rosépeppar)
Gör
så här:
1.
Tina quornfiléerna och skär dem i smala (”sneda”) strimlor.
2.
Stek quornstrimlorna i lite matolja tills de börjar få färg. Salta
lätt.
3.
Häll i grädde, vin, gelé, svampfond och soja och mal lite peppar över. Låt det puttra ihop
sig ett par minuter.
4.
Ta grytan från värmen och rör i ädelosten. Rör tills den har
smält ordentligt.
5. Servera med potatis eller pasta! Magi!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar