söndag 31 augusti 2014

Maharadjans favoritsoppa

Det här soppreceptet med rivet äpple och morot brukade Hannas mamma ofta göra. Det blir en härligt syrlig och kryddig soppa! Ännu en rätt som är bra att göra på överblivet, torrt ris. Riset är inte nödvändigt i soppan men det gör den matigare.


 


Maharadjans favoritsoppa

Ingredienser:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 medelstora morötter
2 stora äpplen
3 dl kokt ris
1 dl creme fraiche
1 msk curry
Lite chili och lite salt

Gör så här:
1. Hacka och stek lök och vitlök med curry och chili.
2. Riv morötter och äpple och ha i tillsammans med 5 dl vatten. Koka upp.
3. Låt koka i fem minuter.
4. Rör i det kokta riset och creme fraichen och låt det koka upp igen.
4. Smaka av med chili och salt. Ät!




1 kommentar:

  1. God soppa, men dra i en burk krossade tomater. Toppa med jordnötter vis servering.

    SvaraRadera