fredag 15 augusti 2014

Chèvre-rödbetor med linsyoghurt

Ugnsstekta rödbetor kombinerat med getost är ungefär det godaste jag (Hanna) vet! Min mamma brukade ofta göra det när jag skulle komma och hälsa på eftersom hon visste hur mycket jag gillade det. Gillar du chèvre måste du testa detta enkla men lyxiga recept! :)





Chèvre-rödbetor med linsyoghurt

Ingredienser:
ca 4 mellanstora rödbetor
ca 100 g chèvre (getost)
ca 100 g järnrik sallad (tex ruccola, babyspenat eller röd mangold)
3 dl turkisk yoghurt
1 dl linser (färdigkokta på burk)
1 tsk flytande honung
1 tsk dijonsenap
Lite citron

Gör så här:
1. Skär rödbetorna i skivor och lägg i en ugnsform.
2. Grädda på 200 grader i minst 20 minuter. Smaka en för att se om du tycker det är lagom tuggmotstånd eller om de ska vara mjukare.
3. Skär upp chévre och lägg över rödbetorna. Sätt in i ugnen igen, men bara någon minut.
4. Rör ihop resten av ingredienserna till en smaskig yoghurtröra
5. Ät med sallad! (Och komplettera med mer mättande mat om du behöver. Den här rätten gör sig bra som förrätt/sidorätt.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar