Chèvre-rödbetor
med linsyoghurt
Ingredienser:
ca
4 mellanstora rödbetor
ca
100 g chèvre (getost)
ca
100 g järnrik sallad (tex ruccola, babyspenat eller röd mangold)
3
dl turkisk yoghurt
1
dl linser (färdigkokta på burk)
1
tsk flytande honung
1
tsk dijonsenap
Lite
citron
Gör
så här:
1.
Skär rödbetorna i skivor och lägg i en ugnsform.
2.
Grädda på 200 grader i minst 20 minuter. Smaka en för att se om du
tycker det är lagom tuggmotstånd eller om de ska vara mjukare.
3.
Skär upp chévre och lägg över rödbetorna. Sätt in i ugnen igen,
men bara någon minut.
4.
Rör ihop resten av ingredienserna till en smaskig yoghurtröra
5.
Ät med sallad! (Och komplettera med mer mättande mat om
du behöver. Den här rätten
gör sig bra
som förrätt/sidorätt.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar