En favoritgryta som vi gör ibland är en quorngryta med päron, sesamfrön och kokosmjölk. Tänk på att använda en lite hårdare och syrligare päronsort.
Pärongryta
Ingredienser:
1 stort päron (helst lite hårdare)
1/5 gul lök
3 quornfiléer
ca 4 dl kokosmjölk
2 msk sesamfrön
malen chili, malen ingefära, salt
Gör så här:
1. Tina quornfiléerna och hacka dem
smått!
2. Hacka lök och stek i lite olja. Ha
i chili och ingefära.
3. Se till att pressa ur så mycket
vätska som möjligt ur quornen innan du lägger den i stekpannan och
steker tillsammans med löken.
4. Häll i kokosmjölk och låt koka
upp. Låt puttra ihop i minst 10 minuter.
5. Häll i päron och låt puttra fem
minuter till. Smaka av med salt.
6. Servera med ris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar