söndag 31 augusti 2014

Pärongryta

 


En favoritgryta som vi gör ibland är en quorngryta med päron, sesamfrön och kokosmjölk. Tänk på att använda en lite hårdare och syrligare päronsort.


Pärongryta

Ingredienser:
1 stort päron (helst lite hårdare)
1/5 gul lök
3 quornfiléer
ca 4 dl kokosmjölk
2 msk sesamfrön
malen chili, malen ingefära, salt

Gör så här:
1. Tina quornfiléerna och hacka dem smått!
2. Hacka lök och stek i lite olja. Ha i chili och ingefära.
3. Se till att pressa ur så mycket vätska som möjligt ur quornen innan du lägger den i stekpannan och steker tillsammans med löken.
4. Häll i kokosmjölk och låt koka upp. Låt puttra ihop i minst 10 minuter.
5. Häll i päron och låt puttra fem minuter till. Smaka av med salt.
6. Servera med ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar