söndag 31 augusti 2014

Hannas ananasgratäng

Detta var ett experiment som fick ett mycket lyckat resultat! Inspirerad av ett gammalt recept som Hannas farmor hade med ananas och kassler gjorde vi en slags gratäng med ris och krossad ananas som blev väldigt god! Perfekt att göra med överblivet ris!


 



Hannas ananasgratäng

Ingredienser:
1/5 gul lök
3 quornfiléer
5 dl kokt ris
1 dl creme fraiche
1 msk curry
½ tsk salt
100 g krossad ananas
Några skivor ost

Gör så här:
1. Tina quornfiléerna och hacka dem smått!
2. Hacka lök och stek i lite olja. Ha i chili och ingefära.
3. Se till att pressa ur så mycket vätska som möjligt ur quornen innan du lägger den i stekpannan och steker tillsammans med löken.
4. Blanda quornröran med ris, creme fraiche, salt och curry!
5. Häll av spadet från ananasen och drick upp det! Blanda ananas-krosset med det andra.
6. Lägg upp i en ugnsform och hyvla ost över. Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
7. Ät direkt! Passar även bra att frysa in och ta med som matlåda.





Efterrätt: Banana split med blåbär! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar