fredag 22 augusti 2014

Couscous-wook med solrosfrön



Vi fick till en härlig wook med solrosfrön och couscous! Titta bara hur god den ser ut!

Couscous-wook med solrosfrön

Ingredienser:
4 portioner couscous
1 rödlök
200 g salladsärtor ("sugar snaps")
1 dl solrosfrön
100 g salladsost (vi använde eldorados, som är en billigare fetaostkopia, riktigt krämig och god)
Tips för veganskt alternativ: skippa osten eller byt ut den mot tofu och stek lite längre!

Gör så här:
1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka rödlöken och börja steka.
3. Ha i ärtskidorna och stek lite till.
4. Häll i couscous och solrosfrön och stek ytterligare ett par minuter.
5. Krydda efter smak! Vi hade i en ny kryddblandning vi skaffat med bland annat saffran, paprika, vitlök och citron. Saffran rekommenderas verkligen, men ta bara lite grann!
6. Tärna osten och ha i den sist. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar