fredag 15 augusti 2014

Snabblasagne med mozzarella och squash

Många tror att lasagne är något av det mest komplicerade att göra och att det måste ta lååång tid med flera olika moment. Så behöver det inte alls vara! I många butiker kan du hitta en avdelning med färskpasta och där finns nästan alltid färska lasagneplattor. Kombinerar du dessa med härligt seg smält mozzarella kan du skippa bechamelsåsen och ha lasagnen klar på tjugo minuter! :D




 
Snabblasagne med mozzarella och squash

Ingredienser:
(räknat för en liten lasagne, men det går fint att göra dubbel sats)
ca 200 g färska lasagneplattor
1 gul lök
1 squash
3 vitlöksklyftor
4 paket mozzarella

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och stek lök och squash.
2. Stek i minst 10 min. Passa på att skiva mozzarellan under tiden squashröran steker.
3. Pressa i vitlök i pannan mot slutet. Vill du ha mildare vitlökssmak, ha i den redan i början.
4. Ös i hälften av squashröran i en bred och djup ugnsform. Lägg ut hälften av mozzarellan över röran. Skivorna sprids ut men behöver inte täcka helt, de smälter ut när de är i ugnen.
5. Skölj lasagneplattorna lätt med vatten innan du lägger ut dem. Se till att de täcker men inte överlappar varandra. Ös på den sista squashröran, lägg ut resten av mozzarellan och täck med ett andra lager lasagneplattor!
6. Hyvla hårdost över det översta lagret, alternativt spara lite mozzarella. Du kan också hälla över en skvätt grädde på slutet för en såsigare lasagne.
7. Stek i ugnen ungefär 10 minuter eller tills osten på toppen fått lite färg.
8. Ät genast och njut av den goda vitlökssmaken och den smälta mozzarellans ostighet!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar