Snabblasagne med
mozzarella och squash
Ingredienser:
(räknat
för en liten lasagne, men det går fint att göra dubbel sats)
ca
200 g färska lasagneplattor
1
gul lök
1
squash
3
vitlöksklyftor
4
paket mozzarella
Gör
så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och stek lök och squash.
2.
Stek i minst 10 min. Passa på att skiva mozzarellan under tiden
squashröran steker.
3.
Pressa i vitlök i pannan mot slutet. Vill du ha mildare vitlökssmak,
ha i den redan i början.
4.
Ös i hälften av squashröran i en bred och djup ugnsform. Lägg ut
hälften av mozzarellan över röran. Skivorna sprids ut men behöver
inte täcka helt, de smälter ut när de är i ugnen.
5.
Skölj lasagneplattorna lätt med vatten innan du lägger ut dem. Se
till att de täcker men inte överlappar varandra. Ös på den sista
squashröran, lägg ut resten av mozzarellan och täck med ett andra
lager lasagneplattor!
6.
Hyvla hårdost över det översta lagret, alternativt spara lite
mozzarella. Du kan också hälla över en skvätt grädde på slutet
för en såsigare lasagne.
7.
Stek i ugnen ungefär 10 minuter eller tills osten på toppen fått
lite färg.
8.
Ät genast och njut av den goda vitlökssmaken och den smälta
mozzarellans ostighet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar