tisdag 4 februari 2014

Slut på indiska veckan!

Nu är även vår indiska vecka slut och vi kan äntligen börja äta med kniv och gaffel igen! ;)

Recept från indiska veckan:
Äggcurry
Hannas goda CHAI
Shrikand (indisk yoghurtbaserad efterrätt)
Tandoori-quorn
Dahl
Lovisas goda mango-chutney
Palak paneer av tofu
Mango-lassi
Veggie Tikka Masala
Gurajati-kål
Indisk aubergine i tomatsås
Chapati



Detta minns vi från den indiska veckan:
* Det doftade kryddor och rökelse i hela lägenheten, hela tiden!
* Vi åt flera favoriträtter och provade lite nya grejer också!
* Vi har lärt oss att garam masala och andra kryddblandningar går fint att blanda till själv.
* De färdiga frysta bröden som gick att köpa var hur goda som helst! (paratha och aloo paratha i alla fall, den som hette missi roti var lite stark...)
* Det var trevligt att lyssna på indisk musik och ha lite Indien-stämning. ^^

Veckans höjdpunkter:
Lovisa: Tandoori-quorn och mangochutney! Och mango-lassi!
Hanna: Shrikand, allt chai och så kvällen när vi bjöd på buffé med massa rätter!

Vi avslutar med en bild på en efterrätt som blev lite misslyckad. Det skulle bli "kulfi" - indisk glass, genom att koka kondenserad mjölk med socker och blanda med kardemumma och grädde... Men vi köpte fel kondenserad mjölk så den blev lite för söt och kladdig. Gott ändå! Men man kan ju inte alltid lyckas... ;)

1 kommentar:

  1. Tack för att jag blev bjuden på buffé och efterrätt! Jättegott och fint och Lovisas mangochutney var pricken över i:et!!!

    SvaraRadera