onsdag 5 februari 2014

Franska veckan, lite sötsaker: Petit Choux

Idag fick vi ett ryck och bakade lite Petit Choux! Aldrig gjort nåt liknande förut men det var lättare än vad det verkade. Dock blev vi lite bekymrade då vi tog ut dem ur ugnen och de sjönk ihop lite, men det blev ju ganska bra slutresultat till slut! Och gott!!!




Petit Choux

Ingredienser:
100 g smör
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
4 st ägg
Vispad grädde
Valfri sylt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluftsugn 200 grader om du har)
2.  Smält smöret och ha kvar på den varma plattan
3. Häll i vatten, mjölk, socker och salt. Låt koka upp.
4. Ta kastrullen från plattan och vispa i mjölet. Blir det skum konsistens gör du helt rätt!
5. Vispa i ett ägg i taget och försök få smeten så slät som möjligt.
6. Lägg upp (spritsa gärna) små klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
7. Baka i ugnen i minst en kvart. Blir de undergräddade sjunker de ihop.
8. Låt svalna något.
9. Skär av toppen och fyll med sylt och grädde! Det blir som en liten fransk semla!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar