söndag 9 februari 2014

Franska veckan, måltid 3: Fransk femrättersmiddag (del 2)

Bloggen ville inte posta så många bilder i samma inlägg så här kommer fortsättningen på vår femrättersmiddag!


Efterrätt: Mintchokladmousse




Mintchokladmousse

Ingredienser:
100 g blockchoklad (valfri färg)
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Någon form av mint-smaksättning (1 msk minttu eller några droppar mintextrakt)

Gör såhär:
1. Vispa grädden
2. Smält chokladen i vattenbad
3. Rör i äggulorna i den smälta chokladen
4. Vispa i choklad-ägg-röran i den vispade grädden
5. Smaksätt med mint
6. Låt stå i kylskåp minst en timme
7. Ät!





Och så sist men inte minst: ostbrickan med kex och franska ostar!




Puh vad mätta vi blev! Vi började i för sig med första rätten redan klockan fyra och tog ostbrickan kring midnatt, annars skulle vi aldrig klarat det. Vi får nog öva lite innan vi åker till Frankrike tillsammans...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar