torsdag 6 februari 2014

Franska veckan, måltid 2: Raclette

Här var det lyx! Raclette och fransk cider! Oh la la!

Raclette är finmiddag hos familjen Selinus. Antingen det eller ostfondue ätes när det ska vara lite extra fint och franskt. Då vi varken har fondue-gryta eller raclette-järn trodde vi inte att vi skulle kunna göra något sånt fint denna vecka. Men det var innan vi kom på att vi ju kan lätt smälta raclette-osten i ugnen istället!




Så... inget recept idag, men vill du göra Raclette är det enkelt:
1. Köp speciell raclette-ost i delikatessdisken (eller ta lite brie-ost eller liknande det fungerar säkert också bra...).
2. Koka potatis.
3. Smält osten i små formar i ugnen och häll den över potatisen när den är riktigt smält och fin.
4. Ät tillsammans med baguette, tomat och lite annat smått och gott (se tips på bilden). Den franska cidern vi drack till var alkoholfri och passade mycket bra till. :)
 Bon appétit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar