torsdag 13 februari 2014

Guatemalansk vecka, måltid 3: Shucos

Idag var det helt enkelt en sån där snabbmatsdag. Så då var det tur att det finns god snabbmat från Guatemala! Tillåt mig att presentera: Shucos - guatemalansk korv med bröd! Shuco betyder "smutsig" och det syftar gissningsvis på alla kladdiga ingredienser man ska ha med korven. En sån fantastisk idé att ha guacamole på allt! Vi kanske stannar i Guatemala ett tag till! :D




Shucos

Ingredienser:
Sojakorv (gärna chorizo)
Korvbröd (gärna grövre variant)
Guatemalansk guacamole (se tidigare inlägg för recept!)
Guatemalansk coleslaw (se recept nedan)
Ketchup
Senap
Majonnäs
Chilisås

Gör såhär:
1. Skär korvarna i mindre bitar och stek i smör och eventuellt lite chili!
2. Gör guacamole och coleslaw.
3. Vik upp bröden och rosta dem genom att steka lätt båda sidor lätt i en ren panna.
4. Ha på alla ingredienser! (vi lade coleslawen vid sidan om för det var svårt att få plats med allt)
5. Ät med bestick eller med händerna om du vill vara hardcore! ;)


Guatemalansk coleslaw

Ingredienser:
Ett halvt litet vitkålshuvud
En halv lime
1 msk färsk koriander
En bit jalapeño (motsvarande en tesked)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk socker

Gör såhär:
1. Strimla vitkålen.
2. Blanda ihop lime, olja, koriander, salt och socker. Pressa i jalapeñon. (använd vitlökspress!)
3. Blanda ihop vitkål och dressing! Ha på shucos, ha till någon annan rätt eller ät som det är! Härligt uppfriskande sallad med sting på!





Till efterrätt drack vi en "Licuado de mango"! En supergod, superlätt och hyfsat nyttig dryck gjord på mjölk, frusen mango och en sked honung. Blev skummig och god konsistens när vi mixade ihop de tre ingredienserna. Den fick också en riktigt söt och god smak. Licuados kan man göra på vilken frukt som helst eller blanda flera och göra "Licuado de multifruta".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar