tisdag 11 november 2014

Spenatsoppa och fylld paprika

 

Enkel spenatsoppa

Ingredienser:
Hackad spenat
Gul lök
Vitlök
Kryddor (tex chili, blandade pepparsorter, torkad dill och salt)
(eventuellt lite smör/margarin)

Gör så här:
1. Stek lök och vitlök.
2. Ha i spenat och häll på några deciliter vatten.
3. Krydda och låt koka i en kvart. Klart!
4. Om du vill kan du röra i lite smör eller grädde på slutet (animalisk eller inte spelar ingen roll). Du kan också ha ägghalvor i. Gott, billigt och nyttigt!


Fylld paprika

Ingredienser:
Paprikor i fina färger
Gul lök och vitlök
Någon slags vegfärs
Couscous
Ost
Färdig tacokrydda (eller blanda kryddningen själv av spiskummin, paprikapulver, chili, koriander och salt)

Gör så här:
1. Stek lök och vitlök tillsammans med kryddor. Ha i färsen och stek 10 minuter.
2. Koka upp couscous och låt stå och dra (enligt anvisningar på förpackningen). Sätt gärna färg på couscousen genom att ha i lite paprikapulver eller gurkmeja när du kokar upp den och glöm inte salt.
3. Blanda stekt färs, couscous och riven ost.
4. Skär paprikorna på mitten och ta ur kärnhuset. Lägg i en ugnsform och fyll varje paprika med blandning.
5. Stek ca 10 minuter, inte mer. Paprikan får gärna vara lite knaprig fortfarande.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar