tisdag 11 november 2014

Kokosstuvat rödbetsris

Denna rätt fick vi inspiration till av goda vänners matlagning. De hade färgat riset rött genom att ha rödbeta i och åt detta med en gryta med kokosmjölk. Vårt rödbetsris fick koka ihop med kokosmjölk och thailändska smaker och blandades med jordnötter och vaxbönor (långa, gula bönor) till en rätt som blev superb!






Kokosstuvat rödbetsris (med vaxbönor och jordnötter)

Ingredienser:
4 portioner ris
1 rödbeta
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
100 g vaxbönor
1,5 dl jordnötter
2 burkar kokosmjölk
Kryddor tex: chili, röd currypasta, ingefära, citrongräs, paprikapulver, gurkmeja, salt.

Gör så här:
1. Mät upp ris, vatten och salt (enligt anvisningarna på förpackningen). Riv/hacka i en rödbeta och låt koka i 10 minuter så att riset får fin färg.
2. Stek under tiden purjolök och vitlök i olja tillsammans med kryddor. Ha i vaxbönor och jordnötter efter någon minut och stek allt ett tag till.
2. Häll av vattnet från riset och blanda ris med det stekta. Häll över kokosmjölk (och eventuellt fisksås) och låt koka upp.
3. Låt allt småputtra i minst 10 minuter eller tills det mesta av vätskan sugits upp av riset. Ät!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar