Sallad kanske inte är så höstigt, men vi tyckte att den passade bra in i temat med smak och färg. Och så kommer en liten lektion i hur man kan tillaga quorn på bästa sätt! (Har säkert skrivit om det förut, men det tål upprepning!)
Caesarsallad
Ingredienser:
2 quornfiléer
2 morötter
4 skivor vitt bröd
lite grön sallad
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
1 msk dijonsenap
kryddor (tex salt,
svartpeppar och chili)
Gör så här:
1. Tina quornfiléerna
tills de inte längre är frysta. Skär i tunna skivor.
2. Pressa ut vätskan
ur quornen ordentligt. (Detta är alltid viktigt när du tillagar
quorn! Bästa sättet om du till exempel ska ha quornen i en gryta är
att bara krama den hackade quornen i händerna, men i denna rätt
vill vi inte riskera att skivorna går sönder, därför gör vi på
ett annat sätt.) Sprid ut quornskivorna på en skärbräda och
pressa hushållspapper mot. Byt ut hushållspappret och pressa tills
pappret inte längre suger upp någon vätska.
3. Stek quornen i olja
med kryddor.
4. Skär brödet i
tärningar och stek i smör tills de blir hårda och krispiga
krutonger.
5. Häll quorn och
krutonger över salladen och hyvla morot över.
6. Dressingen blandas
noga och ätes till. Salladen ska gärna dränkas i dressing!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar