tisdag 11 november 2014

Caesarsallad

Sallad kanske inte är så höstigt, men vi tyckte att den passade bra in i temat med smak och färg. Och så kommer en liten lektion i hur man kan tillaga quorn på bästa sätt! (Har säkert skrivit om det förut, men det tål upprepning!)



Caesarsallad

Ingredienser:
2 quornfiléer
2 morötter
4 skivor vitt bröd
lite grön sallad
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
1 msk dijonsenap
kryddor (tex salt, svartpeppar och chili)

Gör så här:
1. Tina quornfiléerna tills de inte längre är frysta. Skär i tunna skivor.
2. Pressa ut vätskan ur quornen ordentligt. (Detta är alltid viktigt när du tillagar quorn! Bästa sättet om du till exempel ska ha quornen i en gryta är att bara krama den hackade quornen i händerna, men i denna rätt vill vi inte riskera att skivorna går sönder, därför gör vi på ett annat sätt.) Sprid ut quornskivorna på en skärbräda och pressa hushållspapper mot. Byt ut hushållspappret och pressa tills pappret inte längre suger upp någon vätska.
3. Stek quornen i olja med kryddor.
4. Skär brödet i tärningar och stek i smör tills de blir hårda och krispiga krutonger.
5. Häll quorn och krutonger över salladen och hyvla morot över.
6. Dressingen blandas noga och ätes till. Salladen ska gärna dränkas i dressing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar