söndag 29 juni 2014

Nordamerikanska veckan: Hamburgare och coleslaw

Första rätten vi kom att tänka på när vi tänkte på USA är förstås hamburgare. Vi fick faktiskt till ett riktigt bra recept på hamburgare gjorda på quorn med lök och fetaost i. De fick bra konsistens och var jättegoda!




Hamburgare gjorda på quorn

Ingredienser:
1 lök
2 klyftor vitlök
300 g quornfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
50 g fetaost

Gör så här:
1. Stek lök och vitlök i olja i någon minut.
2.  Ha i quornfärsen, låt den tina och stek i några minuter. Häll på en skvätt soja och krydda med passande kryddor (tex rökig barbecue-krydda, cayennepeppar, paprikapulver, svartpeppar m.m.)
3. Vispa ihop äggen med skorpsmulor och fetaost. Ha i en nypa salt.
4. Blanda ihop quornfärsröran med äggröran och ta en sked i taget för att klicka ut biffarna i pannan.
5. Stek några biffar i taget, ett par minuter på varje sida.
6. Ät i bröd tillsammans med sallad, tomat, smältost och hamburgerdressing (det är lätt att göra egen dressing på majonnäs, creme fraiche, bostongurka och chilisås!)









Coleslaw

Ingredienser:
Ett halvt vitkålshuvud
3 stora morötter
3 matskedar majonnäs
1 dl creme fraiche

Gör så här:
1. Riv eller hacka kål och morötter grovt. (gärna i matberedare)
2. Blanda med majonnäs och creme fraiche och krydda med salt och peppar.






Till efterrätt åt vi en supergod Cherry Sundae med glass, grädde, chokladsås och körsbärssås! Brorsan Jonte som fick smaka av allt verkade mycket nöjd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar