söndag 29 juni 2014

Nordamerikanska veckan: Club Sandwich med "pulled quorn" och potatissallad

Smörgåsar är goda. Vi åt en hel del P&J-sandwiches på vår amerikanska vecka (smörgås med jordnötssmör och sylt/marmelad), men tog inget kort på det. Club Sandwich kan innehålla lite allt möjligt verkar det som, men huvudsaken är att de är skurna i trekanter. Så vi skar dem i trekanter. För att göra det lite mer mättande åt vi en god amerikansk potatissallad till.




Club Sandwich med "pulled quorn"

Ingredienser:
4 quornfiléer
Marinad: 1 dl matolja, 1 tsk soja, 1 tsk mild curry och 1/2 tsk salt samt eventuellt lite spiskummin, svampfond/krydda, chilipeppar, svartpeppar eller andra kryddor. 
8 brödskivor att rosta
8 skivor smältbar ost
2 tomater
Några salladsblad
Lite majonnäs

Gör så här: 
1. Börja med quornen. Tina filéerna ordentligt och pressa ur eventuell väska. Dra sedan isär varje filé i flera mindre bitar med hjälp av en gaffel. Bitarna ska bli lite fransiga och ojämna, då drar de bättre åt sig av marinaden.
2.Gnugga in quornen i en blandning av olja, soja och kryddor. Låt ligga i kylskåp ett tag, gärna nån timme om det går. Funkar också att steka direkt.
3. Stek quornen ordentligt så det blir stekyta. Låt ligga och svalna några minuter på hushållspapper.
4. Skär tomater i halva skivor, skölj salladen.
4. Rosta bröden och lägg på ost innan du klipper dem i trekanter. Ha sedan på grönsakerna och quornen samt lite majonnäs och tryck ihop.
5. Ät direkt!




Ovan: En bild på den stekta quornen bara för att visa hur god den såg ut! (Den var god också!)



Amerikansk potatissallad

Ingredienser:
6 kokta potatisar
3 kokta ägg
2 kvistar salladslök
3 kvistar selleri
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
1 tsk blandade pepparsorter
1/2 tsk salt
En nypa cayennepeppar

Gör så här:
Hacka, blanda och ät!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar