onsdag 10 september 2014

Potatissoppa med purjo- och vitlök

 



En nostalgirätt från barndomen är detta för Hanna. En riktig tröstar-soppa som värmer och lugnar med sin milda smak. Lite extra smak får den med vitlök i och extra gott och milt blir det med grädde. Hyfsat billigt blir det också.

Potatissoppa med purjo- och vitlök

Ingredienser:
10 stora potatisar (mjölig sort!!)
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Timjan och salt

Gör så här:
1. Skala potatisen och skär i halvor.
2. Koka potatis i ca en kvart. Glöm inte salt. Tvätta purjolöken ordentligt och skär i skivor.
3. Ha i purjolök och vitlök i kastrullen och koka fem minuter till. Kontrollera så att potatisen är genomkokt. Den ska gärna falla sönder bara man trycker lite på den.
4. Häll av det mesta av vätskan, men spara den till senare.
5. Mixa det kokade i en matberedare. Ta lite i taget.
6. Blanda i någon deciliter grädde och låt koka upp. Häll tillbaka så mycket vatten som du tycker det behövs för att det ska bli lagom utspädd soppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar