En nostalgirätt från barndomen är detta för Hanna. En riktig
tröstar-soppa som värmer och lugnar med sin milda smak. Lite extra
smak får den med vitlök i och extra gott och milt blir det med
grädde. Hyfsat billigt blir det också.
Potatissoppa
med purjo- och vitlök
Ingredienser:
10 stora potatisar (mjölig sort!!)
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Timjan och salt
Gör så här:
1. Skala potatisen och skär i halvor.
2. Koka potatis i ca en kvart. Glöm inte salt. Tvätta purjolöken
ordentligt och skär i skivor.
3. Ha i purjolök och vitlök i kastrullen och koka fem minuter till.
Kontrollera så att potatisen är genomkokt. Den ska gärna falla
sönder bara man trycker lite på den.
4. Häll av det mesta av vätskan, men spara den till senare.
5. Mixa det kokade i en matberedare. Ta lite i taget.
6. Blanda i någon deciliter grädde och låt koka upp. Häll
tillbaka så mycket vatten som du tycker det behövs för att det ska
bli lagom utspädd soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar