torsdag 28 januari 2016

Chokladscones [Veganskt 2016]

Efter över ett års uppehåll av vår vegetariska blogg är vi nu redo att börja lägga upp recept igen! Hurra! :D Vi varnar dock för att vår ideala mat ändrats ganska rejält senaste året. Nu när vi har en liten älva på väg som ska växa till sig tills hen gör entré i världen i sommar, satsar vi förstås extra mycket på näringsrik och giftfri mat!

Så nu är det bestämt:
Allt vi lägger upp under 2016 kommer att vara VEGANSKT!
Det mesta kommer att vara UTAN TILLSATT SOCKER!
Plus bäst av allt: Vi lägger bara upp det ALLRA GODASTE vi lagat!

Yay! Nu kör vi!

Här får ni något härligt chokladigt som passar perfekt till det där ostoppbara chokladsuget:

CHOKLADSCONES MED KAFFE-CHOKLAD-SMÖR



INGREDIENSER:

Chokladscones:
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
50 g mjölkfritt margarin
2 dl havremjölk

Kaffe-choklad-smör:
1 dl solrosfrön
25 g mjölkfritt margarin
3 "färska" torkade dadlar
1 msk honung (vi ser det som veganskt, men det kan lätt uteslutas ur receptet!)
2 msk kakao
1 msk nygjort, starkt kaffe

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Blanda torrvarorna till scones.
3. Ha i margarin och havremjölk och mixa/knåda ihop.
4. Forma stora eller små bröd och lägg på en plåt.
5. In i ugnen i en kvart!
6. Mixa ihop ingredienserna till "smöret". (Och glöm inte att peta ur kärnorna ur dadlarna, de ska vara kletiga, inte för torra!
7. Servera brödet nybakt, med en rejäl klick kaffe-choklad-smör och med någon god varm dryck till! (Vi drack chai gjort på hela kryddor med havremjölk och honung!)
Sååååå gott!!! :D



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar