Trots att vi inte kan hantera en grill ville vi gärna fixa något grillaktigt på vår sommarvecka. Vi vitlöksmarinerade potatis och rödlök vilket blev väldigt goda potatisspett! Till det åt vi spett med grillad äpple och rädisa (godare än man kan tro!) lite hommous (enkelt gjord på kikärtor och kidneybönor mixat med vitlök, citron och kryddor) och det bästa av allt: en saftig melonsallad med söt senapsdressing!
Vitlöksmarinerade potatisspett
Ingredienser:
Massor av kokad färskpotatis
Någon rödlök
Ett par vitlöksklyftor
Några matskedar olivolja
Kryddor (gärna blandade pepparsorter som grönpeppar och rödpeppar, samt rosmarin)
En hel del salt
Gör så här:
1. Hacka löken i små klyftor och skär den kokade färskpotatisen i lagom stora bitar.
2. Blanda ihop olja, pressad vitlök och kryddor och häll detta över potatisen och löken.
3. Låt det gotta ihop sig i kylskåpet ett par timmar.
4. Trä potatisen och löken på träspett och grilla på eld eller i ugn tills de börjar få en fin yta.
6. Ät ihop med grönsaksspett med valfria grönsaker (tex svamp, paprika, äpple, rädisa, squash...) och någon fräsch sallad och en kall sås(se nedan)!
Melonsallad med söt senapsdressing
Ingredienser:
Två små meloner av olika sorter (tex honungsmelon och galiamelon)
1/2 gurka
(om man vill: 100 g äkta fetaost i tärningar)
Lite olivolja och salt
3 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
Gör så här:
1. Hacka melon och gurka i ganska stora bitar.
2. Blanda med lite olja och salt.
3. Rör ihop dressingen av creme fraiche, senap och honung.
4. Servera melonsalladen direkt (eller låt den vänta upp till ett dygn i kylen, det fungerar lika bra) och ringla över senapsdressing!
Till efterrätt bjöd vi på en enkel rabarberpaj! Den blev god och gojsig då vi
börjat med att koka rabarberbitarna med socker, kanel och lite
potatismjöl till en kompott. Kompotten täcktes med smuldeg av mjöl, socker och smör innan det gräddades i ugnen. Namnam! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar